Tuesday, August 8, 2017

KOLEKSI IKLAN SITI
Ini adalah sebahagian iklan atau tv commercial yang pernah dijayakan oleh DCT. Banyak lagi sebenarnya tetapi saya tak jumpa di youtube. Iklan paling awal DCT terbabit adalah bersama Maybelline dan terbaru bersama Vivo.


- Jurucakap/model iklan Maybelline New York 1999/2000/2001/2002/2003
- Model minuman Pepsi 1999
- Model minuman Bleu 1999
- Modelodel telefon bimbit edisi terhad Mitsubishi Trium 2000
- Model Nippon Wiper Blade 2001
- Duta Yayasan Jusco (With All Our Heart) 2002-2009
- Jurucakap Olay (2006-2008)
- Jurucakap Pantene (2006-2008)
- Duta TMnet 2002-2003
- Jurucakap kamera Minolta 2003
- Duta Samsung 2004
- Jurucakap Maxis/Hotlink 2004
- Pengasas jenama kecantikan SimplySiti (2010-kini)
- Duta Vivo 2016-2017
Ada beberapa iklan Pepsi yang dijayakan DCT dan ini salah satunya. Pepsi juga pernah bekerjasama untuk mempromosikan konsert pertama DCT iaitu Siti Nurhaliza Live In Concert 1999 di Stadium Putra, Bukit Jalil.

Ini pula di antara iklan Hotlink yang paling disukai ramai. Penggambaran diadakan di beberapa lokasi termasuk di sekitar Putrajaya dan kali pertama DCT berganding dengan pelakon Farid Kamil.


I


Iklan yang menjalani penggambaran pada sebelah petang dan berakhir selepas jam 1 pagi untuk scene melibatkan DCT. Watak Dato' K atau suami DCT dalam iklan ini dilakonkan oleh bekas senior kami di SMK Clifford, Lipis (beberapa tahun ini baru kami tahu dan berjumpa kembali) dan gadis yang berlari mendapatkan suaminya yang baru pulang ke rumah itu adalah pelakon 'stand-in'. Saya tahu ramai yang menjangkakan gadis tersebut adalah DCT kerana ada yang mengatakan gaun yang dikenakan kelihatan sedikit terselak sewaktu berlari.Kerjasama DCT bersama TMNet banyak memberikan pendedahan baru kepadanya termasuk mendapat tajaan muzik video. Ini adalah diantara muzik video yang ditaja oleh TMNet dan sebagai salah satu cara mempromosikan produk mereka. Muzik video Debaran Cinta ini menggandingkan DCT bersama pelakon Nicholas Saputra dan juga gadis-gadis 3R.
Ini adalah sebuah lagi muzik video yang diterbitkan oleh TMNet dari lagu DCT yang berjudul Ku Milikmu. Penggambaran untuk muzik video ini mengambil masa dua hari iaitu sehari penggambaran lakonan luar dan sehari lagi di studio. Scene DCT di dalam studio (atas buaian) itu berkahir sekitar jam 3 pagi.

 Lagu Aktifkan Dirimu diciptakan khas untuk    mempromosikan Hotlink sempena Konsert              Fantasia Tour 2004. Iklan ini turut menampilkan      pelakon Lisa Surihani dan Sazzy Falak.
Ini adalah iklan minyak wangi keluaran SimplySiti. penampilan DCT sedikit sahaja dan beliau menampilkan pemain bolasepak Apek dan model-model lain adalah Leuniey, SM Khalis dan Adam.


Iklan Olay yang paling `mudah & santai' penggambarannya. DCT hanya perlu duduk di dalam kereta dan semua lakonan atau aksinya hanya di dalam kereta sahaja.Iklan Vogue Edition SimplySiti yang turut melibatkan para peminatnya untuk babak di karpert merah. Dua model lain turut menyerikan iklan ini.

Salah satu iklan SimplySiti dari DCT yang menghimpunkan beberapa produk keluaran terbarunya.
Perkongsian DCT mengenai produk SimplySiti yang halal dan sihat dalam iklan pendek ini.1 comment:

  1. Pengalaman adalah sekolah tanpa guru belajar tanpa buku..

    ReplyDelete

KOLEKSI IKLAN SITI

Ini adalah sebahagian iklan atau tv commercial yang pernah dijayakan oleh DCT. Banyak lagi sebenarnya tetapi saya tak jumpa di youtub...